image

Ciha står bak flere danske bestselgende barnebøker med de populære karakterene Pelle & Ronja.

Bøkene er en suksess fordi barn forholder seg til hverdagsopplevelsene som fyller barnas egen hverdag. Hver av bøkene kan gjøre noe spesielt

Den Store Snikke Snakke-boka er spesielt for de minste fra 18 måneder til ca. 4 år, hvor språket er i stadig utvikling. Denne boken er god for dialog og språkstimulering og vær forberedt – barnet vil lese den igjen og igjen! Det er dialogbokser med forslag til dialog samt bokser med forslag til lekeaktiviteter.

Sammen på sansene lærer dere om de 5 sansene gjennom en morsom dag i dyrehagen. Samtidig har boken symboler slik at barnet kan lese med og leselysten og -evnen stimuleres. Og bakerst i boka forslag til sanselek og lenke til klipp og lim ark for trykking.

name

Alle følelsene mine

- Inni og utenpå

Støtter barnets emosjonelle utvikling

Ta en tur rundt i kroppen din og snakk om og legg merke til hvor de forskjellige følelsene sitter hen, samtidig som du samler sansebobler og løser forskjellige oppgaver.

Spillet gir en morsom spillopplevelse for hele familien, både for barn og voksne, samtidig som at man øver seg på å snakke om følelsene sine – både de fine og de vanskelige. Det langsiktige målet er å skape en familiekultur der det er naturlig å snakke om følelsene du opplever i hverdagen.

Dette kan få spillet til å høres veldig komplisert ut, men det er det ikke! Det leveres med instruksjoner hvor spillet er forklart, i tillegg til at det kan spilles med barn fra ca. 3 år og oppover.

Læs: Hvorfor har vi laget dette spillet?

name

Min dag i piktogrammer, 112 stk

struktur og oversikt i hverdagen

Færre konflikter og  selvstendige barn

’Min dag i piktogrammer’ er tegnet med flere farger, nyanser og detaljer enn piktogrammer vanligvis er tegnet med, samt at de er illustrert på en enklest mulig måte. Dette mer levende uttrykket er valgt for å gjøre piktogrammene mer tiltalende og morsomme for barn, og dermed øke barnets motivasjon til å bruke dem.

Barn tenker ikke i minutter og timer, da de ikke vet hvor lenge et minutt eller en time er. De bruker forskjellige begivenheter på dagen til å navigere i tid, f.eks. måltider.

Piktogrammer kan med fordel brukes av alle familier, uansett alder på barna dine, fordi barn som regel trives med klare retningslinjer og kunnskap om både hva de skal gjøre, hva som forventes av dem og når.

image

I likhet til andre produkter fra Ciha fokuserer vi på å kombinere lek og læring i leketøy som motiverer og interesserer barna

En iskrembutikk med matematikk!

Ideen bak vor iskrembutikken er at den, i tillegg til lek og moro, også oppmuntrer til dialog og læring for både barnehagebarn og skolebarn. Dette vil dermed forlenge lekens «levetid» i forhold til barnets alder.

Her får barnet tidlig kjennskap til tall, mengder, tallrekker og enkle (og vanskelige) regnestykke med de tilhørende regnekort, menu og kombinatorikkort.

Hvorfor bruke piktogrammer?

Barn er forskjellige og har forskjellige behov. Noen barn trives godt med uforutsigbarhet, mens andre trenger å vite hva som skal skje for å føle seg trygge.

Dette gjelder ikke kun barn, men også voksne. Barnas verden er imidlertid langt mer uforutsigbar enn voksnes. Det foregår konstant ting som barnet ikke forstår og heller ikke skal forstå, og det er nesten aldri barnet som selv bestemmer når det skal f.eks. spise, bade, i barnehagen og hjem igjen. Dette kan resultere i at barnet reagerer med motstand når det skal gå fra en situasjon til en annen. Spesielt hvis barnet er i gang med en morsom aktivitet, som f.eks. en lek eller se på TV, kan overgangen til noe annet (og kjedeligere) være veldig vanskelig.

Og det er her ’Min dag i piktogrammer’ kan hjelpe, bl.a. ved å skape en oversikt og struktur over hverdagen, og dermed forberede barnet på endringen, noe som gjør overgangen lettere.

Læs: 4 måter av oppsett piktogrammer

Læs: 7 myter om bruken av piktogrammer 

Køp piktogrammer her

image

Ciha udvikler:

  • Flotte dialogskapende plakater
  • Kvalitetsleker med læringspotensial
  • Barnebøker
  • Spill som utvikler barnets ferdigheter på en motiverende måte
  • Hjelpemidler til hverdagen som piktogrammer
    motsetninger bingo