Om Ciha

Hos Ciha tror vi på, at barn trenger mindre støy og mer lærerik lek. Velkommen til CIHA

Det er noe med å snakke. Samtale gjør barnet ditt klokere

Det vet vi med sikkerhet og erfaring hos CIHA. Med Alberte og Ella, våre to hørselshemmede jenter, vet vi at språk ikke kommer av seg selv. Og at barn kan utvikle seg langt raskere når de voksne er med på leken. Vi har nemlig sett hvordan våre to døve jenter nå snakker som deres jevnaldrende. Fordi vi ga dem språket til det.

Før vi ble foreldre hadde vi forestilt oss å kunne synge vuggesanger for vårt nyfødte barn. Vi trodde vi skulle være helt vanlige foreldre. Men sånn ble det ikke. Vi fikk to barn uten hørsel og en livsviktig utfordring. Utfordringen var å gi jentene våre et språk og mot på livet.

Men utfordringen ble en gave i vår familie, da vi oppdaget hvor viktig vår rolle i barnets utvikling var og deres mulighet for å oppnå akkurat det de vil her i livet. Vi opplevde at barn kan mye mer enn vi regner med.

 

Lek fikk plutselig en helt ny betydning i vår hverdag   

For barn leker. Og barn brenner for å lære. Leketøy ble et nødvendig verktøy og motivasjon i våre jenters språktrening.

Men vi savnet et sted hvor vi kunne bli inspirert. Et sted som utfordrer måten man leker på, så det rent faktisk kan utgjøre en forskjell for barns utvikling. Det ble drivkraften bak CIHA. Et språk- og lekeunivers til inspirasjon for andre med alt vi har lært og erfart om barn, språk og lek opp gjennom årene. Et sted der barn får redskapene til å oppnå deres fulle potensiale samtidig som de leker hjemme.

Vi tror:

  • At et godt språk og meningsfull lek gir de beste forutsetningen for suksess senere
  • At barn kan leke seg til en bedre skolegang og fremtid
  • At barn kan oppnå sitt fulle potensial gjennom lek

Vi er ikke fagfolk, vi er foreldre. Derfor har vi tatt det beste fra språktreningen og satt sammen inspirerende lekeveiledninger og guides til alle produktene våre som har en språkstimulerende effekt.

Denne erfaringen vil vi gjerne gi videre gjennom CIHA. Vi vil gjerne inspirere til å leke på nye, kreative måter som utvikler barn

 

CIHA er ikke bare leketøy

Vi gir alle barn og voksne muligheten til å oppleve hvor betydningsfullt det er når vi er oppmerksomme på språket og leker på en lærerik måte. Det vet vi med sikkerhet vil gi barnet et godt fundament for å lære og oppnå sitt fulle potensiale i livet.

Hos CIHA får du:

  • Et innblikk i vår unike erfaring med språktrening
  • De beste redskapene til motiverende og inspirerende lek
  • Meningsfullt leketøy med stort læringspotensial

_____________________________________________

Møt Rikke

Rikke Amdisen er kvinnen bak CIHA: Hun studerer til å bli talepedagog og har mye praktisk erfaring med språkstimulering. Selv om det var den største utfordringen ved det å være forelder, ble den også til Rikkes store interesse. Hun fordyper seg konstant i nye måter å styrke jentenes språk på. Nye måter å leke på og kreative måter å bruke leketøy på. I dag studerer Rikke til å bli talepedagog, og har en unik innsikt i barns språktilegnelse og hvordan familielivet plutselig endrer seg når hverdagen består av AVT og språktrening.

CIHA er Familien Amdisens språk- og lekeunivers, der Rikke deler sin viten og praktisk erfaring som mor til to døve jenter. Rikke sto for språktreningen av Alberte og Ella, da de ennå ikke hadde språk. Nå, fire og et halvt år senere, er det fortsatt planlagt små, språklige aktiviteter i hverdagen slik at utviklingen og leken aldri står stille. Hos CIHA gir Rikke deg inspirasjon til å leke på nye, lærerike måter med barn, slik at du får det beste læringspotensialet

  • CIHA står for Cochlear Implant Hearing aids
  • AVT: AVT er forkortelsen for Auditory-Verbal Therapy, som opprinnelig er en engelsk metode. Det er effektiv språktrening som brukes ved tap av hørsel

__________________________________

Det sier de andre om CIHA:

 

Lola Jensen om CIHA:

«Jens og Rikke fra CIHA har skrever forordet til Den store snikke snakke bog, og de vet noe om hvor stor forskjell en omhyggelig og vedholdende språkstimulasjon utgjør, for de er foreldre til to jenter som ble født døve og som har vært avhengige av språkstimulasjonen. Jens og Rikke vil gjerne videreformidle deres egen erfaring med språkstimulering, og har derfor en nettbutikk».

 

 

TV2 Danmark om CIHA:

https://livsstil.tv2.dk/2018-05-30-fik-to-svaert-hoerehaemmede-piger-nu-taler-de-bedre-end-jaevnaldrende-boern

 

Ulla Lahti, Sprogkiosken

«Det kan godt hende at Rikke beskriver seg selv som «bare» mor. Det er ikke noe «bare» over henne eller hennes blogg, sier jeg bare. Eller over den utrolig imponerende nettbutikken med språkstimulerende leketøy som hun også bestyrer».

                               

Jeanette Hølledig Mikkelsen, audiologoped, LSLS Cert. AVT

«Etter at begge jentene fikk konstatert hørseltap, har Rikke og Jens gjort seg mange praktiske erfaringer på deres vei, som de nå er klare til å dele med andre familier. Noen av erfaringene går ut på det helt basale i å få høreteknologien til å sitte fast på hodet uten å plage eller forhindre barnet i å være aktivt.

Andre handler om å finne leketøy til den språklige leken som er morsom og motiverende for barn, og som samtidig er av en kvalitet de kan stå inne for. Jeg ønsker dere alle en riktig god fornøyelse med å gå på oppdagelse i familiens CIHA-univers!»

                                                                                                                       

Trine Kjær Krogh, daglig leder af Sprogin.

CIHA er en fantastisk nettbutikk om man leter etter inspirasjon og kvalitetsmaterialer til barn i språklige vanskeligheter, spesifikke materialer til barn med nedsatt hørsel eller rett og slett bare gjerne vil ha kvalitetsleketøy til vanlig språkstimulering i hjemmet eller i et dagtilbud. Utover sterke kvalitetsmaterialer, finner man veiledninger og grunnen til å benytte materialene.

I tillegg har CIHA en blogg der foreldre til barn med språklige vanskeligheter kan lese om de mange tanker og følelser og bekymringer man som foreldre til et barn med språklige vanskeligheter bærer rundt på. Jeg vil gjerne gi CIHA mine varmeste anbefalinger.»