Gi barna dine et naturlig forhold til følelsene sine

De fleste foreldre vil gjerne snakke om følelser med barna sine.

Vi vil gjerne lære dem at det er naturlig å sette ord på følelsene sine, og vi ønsker selvsagt at barna våre kan fortelle oss hvordan de har det.
Det er en uvurderlig måte å bli kjent med seg selv på, som de kan ta med seg videre resten av livet.

Men hvordan tar man tak i det slik at barna forstår det?

Mange voksne har selv vanskelig når det kommer til det som dreier seg om følelser. Å gi plass til dem, å gi uttrykk for dem og tillate seg selv å vise dem. Spillet ”Alle følelsene mine – inni og utenpå” er et veldig godt sted å starte.

Et spill for alle

”Alle følelsene mine – inni og utenpå” er vårt beste tips til et underholdende og lærerikt verktøy, som åpner opp for masse læring om seg selv og sine følelser. Dette gjelder både for barn og vokse. Spillet er ikke bare en kort fornøyelse, men en utviklende aktivitet som vil fortsette å utvide seg i takt med at barnet blir eldre, og at språket og følelsene blir mer nyansert. Derfor er aldersangivelsen fra 3 år og opp uten en maksgrense – for selv voksne kan få en aha-opplevelse. Det er til og med mange forskjellige oppgavekort med, så dere trekker neppe samme kort flere ganger.

 

Et spill med noe på hjertet – og ingen konkurranse

Hos Ciha så vi at det var en massiv mangelvare når det kommer til underholdning for barn som faktisk har noe på hjertet. En form for terapeutisk verktøy som kan få frem mange gode samtaler om følelser, uten å handle om å få rett svar eller å utnevne en vinner. Vi synes det er en fin måte å spille spill med barn på, så det ikke alltid handler om konkurranse og vinnermentalitet.

 

Gi barna dine et språk for følelser

Sammen med danske ‘Rebus Børneformidling’ utviklet vi spillet ”Alle følelsene mine – inni og utenpå”. Ina Victoria Haller og Lea Letén har stått for det kreative og faglige innholdet i spillet, og beskriver blant annet tankene rundt spillet og dets nødvendighet slik:

Følelser, på samme måte som språk og motorikk, skal stimuleres for å kunne utvikle seg og vokse. Dette for at barna våre kan vokse opp med de beste forutsetningene for å utvikle et balansert følelsesliv og et stabilt selvverd. Spillet støtter både tilegnelsen av et språk for følelser og forståelsen av følelser – hos seg selv og andre.”

 

Plass til alle følelser

Forståelse og empati for andre er en stor gave å kunne gi barna sine. Når man kan uttrykke følelsene sine og har forståelse for andre sine følelser, vil det følge barnet resten av livet. Det vil også medvirke til at barnet danner sunne relasjoner og sterke vennskap. Med dette spillet vil vi gjerne gi barn et avslappet forhold til følelser, slik at de lærer å romme alle følelser – både andres og sine egne.

 

 

Utvikler den følelsesmessige intelligensen

Familierådgiver Maria Andersson når ut til mange via sin personlige Instagram-konto. Hun skriver om barns trivsel og anerkjennelse av barns følelsesliv. Det er ikke lenger slik at vi bare skal pakke vekk følelsene og finne frem godt humør. For mange voksne kan det være vanskelig å endre den atferden som vi selv har med i bagasjen. Men Maria Andersson forklarer hvorfor det er verdt å investere i samtaler om følelser med barna sine, og det å gå litt dypere inn i det. Hun har testet spillet og ser det som en unik inspirasjon til å huske å snakke om følelser, opplevelser og hva barna våre egentlig kjenner inni seg – på en naturlig måte i hverdagen.

Den følelsesmessige trivselen og utviklingen er motoren bak barns atferd, evne til å inngå relasjoner med andre mennesker, evne til å fastholde konsentrasjonen og oppmerksomhet, og dermed også evnen deres til å lære. Den er fundamental og avgjørende for hvordan barnet har det og hvordan barnet fungerer i verden, både som barn og voksen. Dette spillet er et hjelpsomt redskap til å utvikle barnets følelsesmessige intelligens.”

 

Lærerikt for både barn og voksne

Det er ingen fasit i spillet, og det handler hverken om å komme først eller svare riktig. Derfor er det ingen garanti, ingen som føler seg som tapere. Spillet vårt ”Alle følelsene mine – inni og utenpå” er tenkt som en nærværende opplevelse, som foreldre og nære voksne kan dele med barna sine.

Hos Ciha ønsker vi å gi inspirasjon til lærerike samtaler og opplevelser blant barn og voksne, og dette er noe av det viktigste for oss. Det er de utviklende øyeblikkene i livet som gjør mest inntrykk. Derfor vil vi gjerne bidra med lærerike produkter i barnehøyde, som ikke bare handler om å underholde og konkurrere. Dette spillet kan være startskuddet til å skape naturlige samtaler om følelser og vanskelige temaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Products
Categories

Ingen resultater