Piktogrammer kan være til god hjelp

Her forleden ville Magne bygge en togbane, og det var selvfølgelig midt i tidspunktet «vi-må-ha-yttertøy-på-og-ut-døren-NÅ»!

Han er til og med et sted i livet hvor han rett og slett må bruke kjeledress. I løpet av et lite sekund var det mulighet for at hele morgenkosen ble erstattet med en skrikende gutt ute på gangen. De fleste foreldre har sannsynligvis opplevd dette – i større eller mindre grad.

 

Færre «meltdowns» med piktogrammer

Vi har nylig begynt å bruke piktogrammer fra Ciha, fordi vi manglet et verktøy som lettere kunne skape en struktur og oversikt i hverdagen vår. Dette kunne også erstatte «meltdowns» som senere på ettermiddagen enkelt kunne oppstå som perler på en snor.

Tilbake til Magne, togbanen og kjeledressen:

«Hei kjære, la oss bare se på tavlen» og problemet ble løst 👍🏼 Uten å overdrive, det skulle faktisk ikke mer til!

Selv de uforutsigbare tingene har blitt lettere å håndtere. Det er også enda lettere å være voksen når vi bruker piktogrammene – en som alltid bør være ti skritt foran. I tillegg blir barna også enklere inkludert i daglige aktiviteter, slik at de opplever gleden ved å bidra positivt til samfunnet de er en del av og at de utgjør en betydelig forskjell. Med piktogrammene våre, klarte vi også å bryte noen dårlige vaner. F.eks. så har jeg lenge vært ganske lei av at barna spiste frokost i sofaen. Jeg ville at de skulle spise på kjøkkenet, så vi slapp å gå frem og tilbake da vi allerede stresser rundt med ulike rutiner om morgenen. Forandringen skjedde helt uten at barna egentlig «merket det», siden det uansett stod på tavlen og fordi de aldri stilte spørsmål ved det 🧡

Til tross for alt er det mange ulike måter å gjøre det på, og ingen familiestrukturer eller rutiner er sannsynligvis helt like. Vi har valgt å henge piktogrammene opp på en magnettavle fra IKEA, og fordelt dem inn i ukedager. Vi har festet en magnettape på baksiden av kortene, men man kan også bruke heftemasse, slik vi har gjort på badet.

 

Slik ser magnettavlen og badet vårt ut:

 

Jeg synes piktogrammene fra Ciha er de absolutt flotteste jeg har sett! Og for å være helt ærlig, er det veldigviktig for meg at jeg det jeg henger opp hjemme ser stilig ut.

Jeg elsker at man kan legge til sin egen personlighet til kortene, og at du fargelegger familien din slik at piktogrammene ligner personene de skal brukes av. Jeg tegnet til og med kortet med et bilde av en bil om til en varebil, siden Magne veldig gjerne ønsket denne oppgraderingen 😅 Og hvis vi mangler et motiv, tegner jeg det bare på en av de medfølgende tomme kortene.

 

Dette anbefaler jeg virkelig👍🏼 Piktogrammene er for alle 🌱

Vennlig hilsen Natascha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.